23.11.20

Seminari Realisme agencial i materialismes feministes (Fabra i Coats)

Coses que fan coses planteja l’agència, la capacitat d’actuar, no com una qualitat exclusivament humana, sinó com una propietat distribuïda i heterogènia que s’assoleix per relacions d’interdependència i cooperació entre humans i no humans, persones i objectes. Els objectes passen de ser considerats entitats passives sobre les quals mana una voluntat utilitarista humana a convertir-se en coagents de ple dret, companys per a l’acció. A través de tres línies d’acció, el programa explora com generar formes de vida (ètiques, polítiques, epistèmiques i estètiques) que incorporin els objectes i les coses materials com a agents, companys i cohabitants dels ecosistemes dels quals formem part. 


 

Seminari 5 (24 de novembre): Realisme agencial i materialismes feministes

Facilitació a càrrec de Jara Rocha, investigadora independent

Lectura 1: Dolphijn, Rick; Van der Tuin, Iris. «“Matter feels, converses, suffers, desires, yearns and remembers”. Interview with Karen Barad». A: New Materialism: Interviews & Cartographies. Michigan: Open Humanities Press, 2012. 

Lectura 2: Rocha, Jara; Ubieto, Nerea. «Preguntándonos con Karen Barad: urgencias curatoriales». A: ¿Qué escuchaste?. Grupo de investigación en torno al comisariado «Conversación abierta» (ed.). Madrid: Comunidad de Madrid, 2019, p. 18-35.

+ info: https://www.barcelona.cat/fabraicoats/centredart/ca/content/coses-que-fan-coses

+ program públic aquí: https://www.barcelona.cat/fabraicoats/centredart/sites/default/files/media_files/Programa-public-coses-que-fan-coses-CAT.pdf

No hay comentarios: